Apple'ın En Büyük Tedarikçisi Foxconn Dev Bir Satın Almaya İmza Attı!

Apple'ın En Büyük Tedarikçisi Foxconn Dev Bir Satın Almaya İmza Attı!
Apple'ın iPhone, iPad ve Macbook gibi birçok cihazının üretimini gerçekleştiren Foxconn şirketi büyümeye devam ediyor. Çin merkezli şirket büyük bütçeli dev bir satın almaya imza atarak tanıdık bir markayı bünyesine kattı.
Başta Apple olmak üzere birçok teknoloji markasının tedarikçisi durumundaki Foxconn şirketi büyümeye devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, şirket yeni bir satın alma gerçekleştrdi ve Japonyalı elektronik üreticisiSharp’ı bünyesine kattı. Bu satın alımın Foxconn şirketine maliyeti ise oldukça kabarık.

 Foxconn, Sharp İçin Ne Kadar Ödedi?

Nikkei Asian Review sitesinin verdiği bilgilere göre Çinli şirket bu satın alma için 6.2 milyar dolar ödemiş. Açıkçası, satış bedelinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz ancak bu rakam tabii ki Foxconn için ufak bir bedel. Her ne kadar adı sadece Apple ile gündeme gelse de, Foxconn’un Sony’den Blackberry’e birçok farklı markanın da partneri durumunda söylebiliri. Özetle, evinizde kullandığınız herhangi bir teknolojik cihaz Foxconn üretimi olabilir. Merak edenler için küçük bir not, bunu anlamak için cihazınızın, kuytu bir köşesinde “FC” harflerinden oluşan bir logo görürseniz, bilin ki ürününüz Foxconn’dan çıkma.


 Sharp, iPhone Ekranı da Üretiyor

Konumuzda dönecek olursak, Sharp operasyonunun Foxconn’a özellikle ekran üretimi alanında büyük fayda sağlayacağı belirtiliyor. Hatırlanacağı gibi, iPhone ekranı üretimini de üstlenen Sharp’a önceki yıllarda Apple tarafından da finansman sağlanmıştı. Ayrıca, ülkemizde popüler olmasa da, Asya pazarında Sharp markasının saygın bir imajı bulunuyor. Foxconn, son kullanıcıya Sharp üzerinden ulaşmak istemiş olabilir.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.