Adil Kullanım Kotası Kaldırılmış Olabilir!


Adil Kullanım Kotası Kaldırılmış Olabilir!

Türkiye'nin farklı kesimlerinde yaşayan internet kullanıcılarının belirttiğine göre AKK şu an çoğu kullanıcıyı etkilemiyor.
Türkiye'nin kötü internet altyapısından şikayetçi olan internet kullanıcılarının derdine dert katan AKK (Adil Kullanım Kotası), internet kullanıcılarının belirli bir kullanım sınırından sonra hızının düşmesine neden olan ve sadece ülkemizde uygulanan "adaletten son derece uzak" bir sistem. Son dönemlerde yapılan çalışmalar (imza toplama etkinlikleri ve kullanıcıların internet servis sağlayıcılarına gönderdiği mesajlar gibi) ile kaldırılmaya çalışılan Adil Kullanım Kotası, Türkiye'nin farklı kesimlerinde yaşayan kişilerin belirttiğine göre şu anda kullanıcıları etkilemiyor.

Sürekli olarak çalışan ve otomatik olarak devreye giren Adil Kullanım Kotası sisteminin neden kullanıcıları etkilemediği bilinmiyor ancak bazı forumlarda paylaşılan bilgilere bakarak AKK'nin, farklı internet servis sağlayıcılarını kullanan kişilerde devre dışı olduğunu söyleyebilirim. Yani içerisinde bulunduğumuz durum hem TTNET, hem SuperOnline, hem de diğer internet sağlayıcılarının müşterilerini etkiliyor. Bu durum da ortada bir problem olmadığını anlamamızı sağlıyor ve AKK'nin kalkmış olabileceği ihtimalini güçlendiriyor.



Şimdiye kadar hiçbir internet servis sağlayıcısından ve BTK'den konuya ilişkin açıklama yapılmadı. Resmi açıklama yapılmasıyla birlikte olay netlik kazanacak.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.