Fazladan Alınan Vergiler, Faturasız Hat Sahiplerine Geri Ödenmeye Başlanıyor!

Fazladan Alınan Vergiler, Faturasız Hat Sahiplerine Geri Ödenmeye Başlanıyor!
Maliye Bakanlığı, faturasız hat kullanıcılarından ekstra alınan ÖİV’yi geri ödemeyle ilgili süreci başlattı.
Geçtiğimiz ay Resmi Gazete üzerinden yayınlanan bildiride, faturasız hat sahiplerine fazladan alınan ÖİV’nin geri iade edilmesiyle ilgili bilgiyi aktarmıştık. Artık o dönemde sona yaklaşıldı ve hat sahipleri (mobil internet kullanıcıları), kendilerinden alınan ekstra vergileri ya nakit olarak ya da hatlarına yükleme yapılarak alabilecek. Alınan bu fazla vergilerin ödemesi, kullanılan operatöre aktarılacak.

Faturalı hatların vergilendirilmesiyle ilgili bir düzenleme bulunmuyor. ÖİV, sunulan hizmetin ne olduğu ayırt edilmeden tahsil ediliyordu. Örneğin bir abone 100 TL’lik yükleme yaptığında Maliye bunun üzerinden peşin peşin %25’lik vergisini alıyordu. 
 

 İsterseniz nakit alabilirsiniz

Bundan sonraki süreçte mobil elektronik haberleşme işletmecileri, ön ödemeli hatlara yaptıkları yüklemeleri diğer haberleşme hizmetleriyle birlikte internet erişim hizmetinde de kullanan abonelerinden, internet erişim hizmetine denk gelen ücretlendirmeden aldıkları fazla miktarı hesaplayarak ay sonuna kadar abonelere iade edecek. Aboneler eğer isterlerse hatlarına yapılacak ödemeyi nakit olarak da alabilecekler. Hat kapatımında ya da operatör değiştirilmesi gibi durumlarda iade işlemi yalnızca ‘nakit’ olarak yapılacak.

Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, yapılan düzenlemeyle ilgili şunları söyledi: “Tebliğ bir ay önce çıktı. Ne kadarlık bir özel iletişim vergisinin iade edileceği hesaplandı. Cep telefonları operatörleri bu fazla miktarı müşterilerine yansıtacak. Farklı yöntemlerde ödeme yapabilirler.” 

Şu an için yapılacak ödemenin tutarı hakkında bir bilgimiz yok. Gelir iadesi, bu konuyla ilgili olarakTurkcellVodafone ve Türk Telekom ile görüşmelerini sürdürüyor.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.