Telefon Şarj Etmek İle İlgili Efsaneler ve Gerçekler

1. Efsane: Orjinal Olmayan Şarj Aletleri Telefonunuza Zarar Verir
Gerçek: Farklı marka şarj aletleri telefonunuza zarar vermez, sadece doğru akım gücüne sahip değillerse şarj süresi ile ilgili sıkıntılar yaşarsınız. Hatta sadece şarj aletleri üreten pek çok başarılı marka bulunmaktadır. Ancak emitasyon olarak tabir edilen, sahte şarj aletleri telefonunuza zarar verebilir.

2. Efasane: Telefon Şarjdayken Kullanılırsa Batarya Patlayabilir
Gerçek: Bu tamamen yanlış bir algıdır. Sağda solda gördüğümüz “telefon şarj olurken patladı” haberlerinin sorumlusu ilk maddede açıkladığımız emitasyon (sahte) şarj aletleridir.

3. Efsane: Telefonu Gece Boyunca Şarjda Bırakmak Batarya’yı Öldürür
Gerçek: Telefonlar sandığımızdan daha zekidir, batarya tam olarak dolduğunda elektrik akımı kesilir ve şarj sonlandırılır.

4. Efsane: Batarya Tam Bitmeden Telefonu Şarja Takmayın
Gerçek: Yeni nesil telefonlarda Lityum İyon ya da Lityum İyon Polimer türünde piller kullanıldığı için bu söylemde tamamen gerçek dışıdır. Bu tip piller memory efekt oluşumuna izin vermediği için yarım yapılan şarjlar bataryanın kullanım ömrüne bir zarar vermez. Aksine akıllı telefonlarda pil %5-10 gibi kritik düzeylere gelmeden şarj edilmesi donanımın sağlığı açısından daha doğrudur.

5. Efsane: Tam Şarj Olmadan Çıkartmayın
Gerçek: Eğer bir Nokia 3310 kullanıcıysanız telefonunuzun batarya ömrü için tam şarj olmadan çıkartmanız gerekir. Ancak Lityum piller ile çalışan telefonlarda şarjı yarıda kesmemiz herhangi bir soruna sebep olmaz.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.