İnternet Paketinin Çabuk Bitmemesi İçin 10 İpucu



Ülkemizde oldukça pahalı olan ve asla yetmeyen mobil internet paketlerinizi daha tasarruflu kullanabilmeniz için bir kaç ipucu yazmaya karar verdik. Herkesin ortak derdi olan, su gibi harcanan paket kullanımlarını dizginlemek için yapmanız gerekenleri 10 madde halinde özetledik.


  Sosyal Medya Uygulamalarında Otomatik Video Oynatmayı Kapatın
Kullanıcı dostu bir sosyal medya deneyimi için varsayılan olarak açık olan otomatik video oynatma olayı maalesef cep dostu değil. Facebook, Instagram, Twitter gibi günde defalarca açtığımız uygulamaları bu açıdan optimize etmek oldukça önemli. Facebook Android uygulamasında otomatik video oynatma olayını kapatmak için menüden “Uygulama Ayarları” kısmına göz atın. Twitter’da otomatik video oynatma özelliğini kapatmak için Ayarlar kısmından “Veri” menüsüne göz atabilirsiniz. Yine Instagram’da “Ayarlar” menüsünden “Hücresel Veri Kullanımı” kısmından otomatik video oynatmayı kapatabilirsiniz. 
  Güncellemelerini Sadece Wi-Fi Üzerinden Yapın
Gün geçmiyor ki geliştiriciler uygulamaları için yeni bir güncelleme göndermesinler. Genelde iyileştirmeye yönelik, bizim yararımıza olan bu güncellemeler bazen can sıkıcı olabiliyor. Hele ki mobil veri kullanılarak yüklenen bir güncelleme ciddi bir sinir harbine neden olabilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için Google Play uygulamasının sol menüsünden “Ayarlar”ı açın. “Uygulamaları Otomatik Güncelle” başlığı altındaki seçeneklerden üçüncüsünü yani “Uygulamaları Yalnızca Kablosuz Bağlantı Üzerinden Otomatik Güncelle” seçeneğini işaretleyin. 
WhatsApp İçin Otomatik Medya İndirmeyi Kapatın
WhatsApp üzerinden size gönderilen medyalar otomatik olarak indirilir. Bu ayarı sadece kablosuz bağlantı üzerinden otomatik indir şeklinde ayarlamak ciddi bir veri tasarrufu sağlayacaktır. WhatsApp’ta medya indirme ayarlarını düzenlemek için “Ayarlar”dan, “Sohbet ve Aramalar”a gidin. Açılan menüde “Medyayı otomatik indir” seçeneğine dokunun ve mobil veri için tüm otomatik medya indirme seçeneklerini devre dışı bırakın. Böylece 20 kişilik arkadaş gurubunuzda su gibi akan görselleri zorunlu olarak indirmekten kurtulabilirsiniz. Google Haritaları Çevrimdışı Kullanın
Google Haritalar uygulamasına ayda yılda bir adres bulmak için filan mutlaka ihtiyaç duyarız. “Ben zaten kırk yılda bir açıyorum, çevrimdışı olayına gerek yok” diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Google Haritalar daha doğrusu herhangi bir harita uygulaması yüksek çözünürlükte onlarca görsel işler ve paketinizi resmen talan eder. Bunun yerine sıklıkla bulunduğunuz, örneğin yaşadığınız yeri kapsayacak şekilde bir alanı çevrimdışı kullanabilmek üzere telefona indirmeniz yararınıza olacaktır.  
Mobil Veri Kullanımını Sınırlayın
Kullandığınız mobil veri durumunu izlemek, kotanızın bitmesine yakın uyarı alabilmek, gün ve gün mobil veri durumunu takip edebilmek için “Veri Kullanım Limiti” ni ayarlayın. Fatura kesim tarihinizi ya da paket yenileme tarihinizi ve limiti belirlediğiniz an telefonunuz sizi kalan verinizi dikkatli kullanmanız konusunda uyaracaktır.
Telefonunuzun Wi-Fi’sini Asla Kapatmayın
Telefonunuzun Wi-Fi alıcısını şarjdan tasarruf etmek vs. için asla kapatmayın. Zaten telefonunuz kilitliyken wi-fi otomatik olarak devre dışı kalacaktır. Yanlışlıkla kapalı unutulan Wi-Fi yüzünden farkında olmadan, evde kablosuz ağa bağlı olduğunuzu düşünüp bir drama sebep olabilirsiniz. Tarayıcı İçin Veri Sıkıştırmayı Aktif Edin Başta Chrome olmak üzere bir çok mobil tarayıcı veri tasarrufu için sıkıştırma özelliği sunuyor. Varsayılan olarak kapalı olan bu özelliği açmak oldukça ciddi tasarruf sağlayacaktır. Chrome’da veri tasarrufunu açmak için Ayarlar kısmına göz atabilirsiniz. 
Opera Max Uygulamasını Kullanın 
 Tarayıcıda olan veri sıkıştırma olayını tüm uygulamalar için mümkün hale getiren Opera Max uygulamasını mutlaka kullanın. Opera Max Instagram’da baktığınız her fotoğrafın ya da YouTube’ta izlediğiniz her videonun boyutunu yarı yarıya küçültüyor.
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Sınırlandırın 
 Nadiren kullandığınız ancak telefonunuzdan silemediğiniz uygulamaların kafalarına göre mobil veriyi kullanmalarının önüne geçin. Uygulamalar siz onları kullanmasanız da internet üzerinden bir takım veri güncellemeleri yapabilir. Rootsuz da çalışabilen güvenlik duvarı uygulamaları ile bu uygulamaların mobil veriyi kullanmalarını engelleyebilirsiniz. Bunun için NoRoot Firewall uygulamasını kullanmanızı tavsiye ederiz. Yukarıda adını andığımız tüm uygulamaları ve önerdiğimiz ipuçları ile ilgili daha detaylı “nasıl yapılır?” sorularının cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.



Opera Max - Veri yönetimi
İndir


NoRoot Firewall


İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.