Clash Royale’de Başarılı Olmak İçin 7 İpucu

Üç yıldır ortalığı kasıp kavuran ve tüm zamanların en iyi, en çok indirilen oyunu seçilen Clash Of Clans’ın yapımcısı Supercell tarafından geliştirilen Clash Royale yayınlandığı hafta itibariyle listelerin başına yükseldi. Strateji ve kart oyunlarının birleşimi, hibrit bir oyun olan Clash Royale’e yeni başlayanlar, "ben sürekli yeniliyorum" diyenler için küçük bir rehber hazırlamaya karar verdik.

Altınları Akıllıca Harcayın

Oyundaki en önemli para birimi altındır. Sandıklardan çıkan altınlar sürekli birikir. Oyunda altınları, kartları yükseltmek için kullanırsınız. Yükselen her kart level seviyenizi etkiler. Ancak level seviyeniz hızlı yükselsin diye tüm kartları yükseltmek yanlış bir strateji olacaktır. Bir müsabakada maksimum 8 kart kullanılabiliyor. Bunu göz önünde bulundurarak sadece kullanacağınız kartlara yatırım yapmak çok daha işe yarar bir hamle olacaktır. Artan altını biriktirerek tasarruf ederseniz ilerleyen zamanlarda kullandığınız kartları çok daha efektif hale getirebilirsiniz. Destenizde olmayan bir kartın maçı kazanmak açısından size hiçbir yararı olmayacaktır.

İyi Bir Deste Oluşturun

Oyunda açık olan tüm kartları test edin. Yerden, yukarıdan, yakından ve uzaktan saldırabilen kartların iyi bir kombinasyonunu oluşturun. Saldırı ağırlıklı ya da savunma ağırlıklı olarak farklı stratejiler için ayrı ayrı desteler oluşturun. Bu desteleri her seferinde bozmamak için “Savaş Destesi” alanında farklı kart kombinasyonlarınızı 1, 2, 3 şeklinde kaydedebilirsiniz.

İskelet Ordusu Kartını Kullanın

Epik bir kart olan “İskelet Ordusu” 20 ayrı savaşçıdan oluşur. Tek başlarına zayıf olan iskelet askerler birlikteyken güçlü kartları oyalamak için oldukça kullanışlıdır. İskeletler ağır bir hasardan ziyade düşmana güçlü bir kart ile saldırırken oyalamak için idealdir. İskeletleri kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli kart ejderhadır. Yukarıdan saldırabilen ejderhalar aynı zamanda geniş bir alan hasarı verme yeteneğine sahiptirler. Gökyüzünde gezen düşman ejderha bir kaç hamle ile 20 askerden oluşan iskelet ordunuzu yok edebilirler.

Yeni Desteleri Önce Test Arenasında Deneyin

Clash Royale’de oyuna ilk başladığınızda geçtiğiniz test aşamasını istediğiniz zaman tekrar kullanabilirsiniz. Destelerinizi gerçek bir kullanıcı ile deneyip hezimete uğramamak için öncelikle bu alanda denemeniz faydalı olacaktır. Başarısız bir deste ile oynayıp yenildiğinizde oyundaki kupalarınız azalır. Bu daha düşük bir arenada oynamanıza sebep olacak ve yeni yeni kartları açmanıza engel olacaktır. Clash Royale’de kariyerinize zarar vermemek için deneysel çalışmalarınızı bu test arenasında “Eğitimci Coni” ye karşı kullanmanız yararınızadır. Ayrıca "TV Royale" alanında sunulan mücadeleleri izleyerek hangi kartın nasıl kullanılması gerektiğini daha iyi öğrenebilirsiniz.

İlk Saldırıyı Siz Yapmayın

Oyun başladığında iksir seviyeniz tam dolana kadar bekleyin. İlk saldırıyı karşı tarafın yapmasına izin verin. Gelen saldırıya karşı en makul savunmayı yaptıktan sonra saldırıya geçin. Oyunda, saldırı kadar savunma da oldukça önemlidir. Akıllıca yapılan bir savunmadan sağ çıkan askerlerinizi yeni kartlar ile destekleyerek saldırmak karşı tarafa çok daha fazla zarar verecektir. İyi savunma çoğu zaman maçın sonucunu belirler.

Karşı Tarafa Hızlı Saldırmayın

Birbirlerine karşı güçlü ve zayıf olan ya da birbirini tamamlayan ve birlikte kullanılması gereken kartları öğrenmeden saldırılarda aceleci davranmayın. Yapılara saldırma açısından oldukça güçlü olan dev, düşman saldırıları karşısında çaresizdir. Dev ile birlikte uzaktan saldırabilen ejderhayı birlikte kullanmak ya da yerden saldırabilen ve düşmanın dikkatini üzerine çeken Pekka’yı devin peşine takmak akıllıcaca bir hamle olacaktır.

Destenizin İksir Ortalamasını Fazla Yükseltmeyin

Kart destelerinin belirlendiği alanın alt tarafında “Ortalama İxir Bedeli” şeklinde bir değer vardır. Bu iksir ortalaması destenizdeki tüm kartların kullandığı iksirin ortalamasını ifade eder. Henüz tam bir strateji geliştirmeden bu iksir seviyesini düşük düzeyde tutmak akıllıca bir davranış olacaktır. İlk başlarda sadece yüksek iksirli kartlar ile oynamak sizi saldırılara karşı çaresiz bırakabilir. Ayrıca oyunda efektif olamadığınızda için oyundan zevk alamazsınız.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.