Aşırı Isınma Sebepleri ve Çözümleri

Isınma sorunu neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının zaman zaman karşılaştığı kronik bir sorundur. Isınmanın farklı farklı sebepleri olabileceği gibi çözüm bazen basit bazen de doğrudan donanımla ilgili olabilir. Bu yazıda ısınma sorunun sebeplerini ve mümkün olan çözüm yollarını sıralayacağız.

Yüksek Kalite ile Gerçekleştirilen Sürekli Kamera Faaliyetleri

Uzun süren çekimler esnasında video ya da fotoğraf için kamerayı en yüksek değerde kullanmak, üstüne bir de sürekli flaş ile çekim yapmak hızlı batarya tüketimi ile birlikte telefonunuzun aşırı ısınmasına sebep olur. Bu gibi durumlarda zaman zaman telefonunuzu dinlendirmelisiniz.

Sorunlu Batarya, Şarj Kablosu ya da  Adaptör

Batarya, şarj kablosu ya da şarj adaptöründen kaynaklanan ısınma sorunları cihazlarda kalıcı hasarlara neden olabilen en ciddi sorunlardan birisidir. Eskiyen, fiziksel olarak şişen bir batarya, gereken miktarda akım üretemeyen muadil bir şarj adaptörü ya da şarj portunu deforme eden, tam olarak oturmayan bir USB kablosu aşırı ısınma ile birlikte cihazınıza kalıcı hasarlar verebilir.

Virüsler

Yıllarca masaüstü sistemleri tehdit eden virüsler misyonlarına akıllı cihazlarda da devam ediyorlar. Kötü niyeti kişiler tarafından kişisel verileri çalmak için geliştirilen bu tip yazılımlar genellikle market dışarısından APK olarak yüklenen uygulamalar ile bulaşıyor. Kişisel verileri çalmaya yönelik hazırlanan bu kötü niyetli yazılımlar cihazınızın donanımını hor kullanıyor ve ısınmaya sebep olabiliyor. Bu tip kötü yazılımlara karşı cihazınızı zaman zaman bir Anti-virüs ile taramak yararınıza olacaktır.

Kılıf ve Koruyucu Kapaklar

Telefonunuzu korumak için taktığınız kılıf ya da koruyucu kapaklar cihazınıza fiziksel açıdan uyumlu olsa da ergonomik yapısına zarar veriyor olabilir. Telefonların kasaları genellikle içerideki ısıyı dışarı atabilmek üzere uygun materyallerden üretilmiştir. Üzerine taktığınız plastik kapak ya da deri kılıflar tam bir yalıtıma sebep olduğu için sıcak havanın tahliye olmasına engel olabilir. Bu durumda telefonu ısıtan faaliyetler esnasında mesela oyun oynarken koruyucu kapağı çıkartmak akıllıca bir çözüm olabilir.

Sürekli Açık Tutulan Wi-Fi

Normal şartlarda, varsayılan olarak wi-fi bağlantısı sadece telefonun kilidi açıkken aktif olur, uyku durumunda wi-fi kapanır. Bu varsayılan özelliği “Ayarlar”dan değiştirip sürekli açık hale getirdiyseniz hızlı batarya tüketimi ve aşırı ısınma gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.