Okullara Kodlama Dersi Geliyor

Okullara Kodlama, Yazılım Dersi Geliyor

Günümüz çağında teknolojinin gelişmesiyle artık dört bir yanımız mobil cihazlar, Bilgisayar v.b gibi teknolojik aletlerle dolu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülkemiz adına teknoloji konusunda çok büyük adımlar atmaya başladı. İlk olarak Aziz Sancar ile Nobel Kimya Ödülü sonra İlayda Şamilgil ile NASA Mars ekibi ve hemen ardından yerli Tinylab girişimi bizleri gururlandırmıştı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri IŞIK, ortaokul ve liselerde kodlama derslerinin eklenmesi için çalışmalar sürdürdüklerini açıkladı.
Bakan Fikri IŞIK, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak bir çalışma sürdürdüklerini ve çalışma sonrasında ortaokul ve lise müfredatına kodlama derslerinin ekleneceğini söyledi.
Eğer kodlama dersleri başarılı bir şekilde öğrencilere verilebilirse ülkemiz açısından geleceğin daha parlak olacağını söyleyebiliriz. Zira günümüz çağında bir donanım yapmaktan ziyade o donanımı konuşturmak çok daha önemli. Bunun içinde ”yazılım” kanadında güçlü olmamız şart.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.