Format Atıldıktan Sonra Kurulması Gereken 10 Önemli Program


Birçoğumuz bilgisayarımızı düzene koymak ve bilgisayar kullanımını kolaylaştırmak isteriz. Ancak elimizin alında yüzlerce seçenek olmasına rağmen bilgisayarlarına neyin yararlı geleceğini bilmeyen kullanıcılar mevcut. Bunun için bu makale tam sizlere göre! Hem daha rahat, temiz ve kullanışlı bir bilgisayara sahip olacak, hem web de hem de oyunlarda belirgin hızlara kavuşacaksınız.

1- Google Chrome; Chrome tarayıcısı internette daha hızlı gezinmenize olanak sağlayan popüler tarayıcı çeşididir. Ekstradan gösterdiği birçok yarar da Chrome'yi vazgeçilmez kılıyor. Google Chrome'den ziyade Yandex, Mozilla Firefox gibi tarayıcıları da kullanabilirsiniz. Ancak mutlaka bir tarayıcıya sahip olun.

2- Java; İnternette gezindiğiniz birçok sayfa ve indireceğiniz birçok uygulamada java mevcut. Bu nedenle Java bilgisayarınızda mutlaka bulunması gereken bir program olarak karşımıza çıkıyor.


3- Winrar; İnternetten indireceğimiz birçok dosya Winrar şeklinde arşivlenmiş. Winrar ücretsiz bir biçimde ömür boyu sizlere kolayluk sunan dosya sıkıştırma programıdır.


4- Microsoft Office; Hem yazılarınızı düzenleme hem de ekstradan bilgisayarınıza getirdiği katkıları sayesinde mutlaka Office sürümlerinden birisi bilgisayarınızda kurulu olması gerekmekte.


5- Adobe Flash Player; Java'da olduğu gibi birçok site ve uygulama Flash Player kullanmakta. Bu nedenle bu programı mutlaka bulundurun!


6- Adobe Reader; .pdf dosyalarınızı rahatlıkla açabilmeniz için gerekli bir program.


7- Internet Download Manager; Eğer sık sık dosya indiren biriyseniz bu hızlı dosya indirme programı olan IDM tam da sizlere göre! Birçok ekstradan özelliği ile sizlere rahat bir indirme keyfi sunan harika bir program.


8- Eset Antivirüs; Bilgisayarınızda mutlaka antivirüs koruması bulundurmalısınız. Bu korumayı yapacak ve güvenilir bir antivirüs istiyorsanız ESET Antivirüs serisi işte burada devreye giriyor. Eset Antivirüs'ü indirirseniz virüsten yana derdiniz kalmayacaktır.


9- .Net Framework; .Net Framework bilgisayarınıza indireceğiniz birçok uygulamanın açılması görevini üstlenenen bir taban program çeşididir. Bu nedenle mutlaka indirmelisiniz.
                                          Net Fremework Buradan İndirin

10- VLC Media Player; Windows Media Player ile açılmayan birçok video türünü (.mkv vs.) VLC Media Player ile açabilirsiniz.

İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.