Blogger Seo Uyumlu Etiket Nasıl Yapılır ?


Yazdığınız yayınların başlıkları mutlaka konuyu özetler olma niteliği taşımalıdır. Ayrıca yazdığınız yayınların etiketini SEO için doğru kullanmanız lazım. Yani yayınınıza ekleyeceğiniz etiketler konuyla alakası olması şarttır. Yayınınızın konusunu özetleyen etiketler kullanmanız lazım.

Yayınınıza etiket seçerken bunu yazdığınız yayının sıkılığına göre belirlemelisiniz. Şöyle ki; Google etiketleri yayınların özeti olarak algılar. Yani yayınınızın konusunda geçen kelimelerin yoğunluğuna göre etiket seçmelisiniz. Etiket olarak sürekli kullandığınız alakasız kelimler Google tarafından spam olarak algılanır ve Sanbox’a düşersiniz ki buda bir blog yazarının en son isteyeceği şeydir.

Yani yukarıdaki paragrafta bahsedilen ana konuyu şöyle örneklendirebiliriz;

Mesela “İlk Uçan Araba” başlıklı bir yayın yazdınız. Tercih edeceğiniz etiketler uçan arabalar, ilk uçan araba, şeklinde olmalı. Başlıkta kullandığınız “Uçan Araba”  metni yazdığınız yayının ana konusudur. ve etiketlerinizde mutlaka uçan arabaları kullanmanız lazım.

Etiketler kaç kelimeden oluşmalıdır?
200-250 arası kelimeden oluşan bir yayının etiket sayısı 6-7 arasında olması uygundur. Kelime sayısına göre etiket sayısını arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Ama dikkat etmeniz gereken en önemli şey, kısa yayınlarda çok sayıda etiket kullanmak.
İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.