Android Paket Ayrıştırma Hatası ve Çözümü

Android, telefonlar arasında dünya genelinde yüksek bir popülariteye sahiptir. Google Play Store’daki geniş uygulama kütüphanesine karşılık, Android işletim sistemini kullanan yüzlerce farklı cihaz vardır. Bu cihazlar donanım açısından birbirinden farklı olmakla birlikte, Android’in farklı sürümlerini kullanmalarıyla da birbirlerinden farklıdırlar. İşletim sistemi farklılığına ek olarak birbirinden alakasız donanım yapıları, uygulama geliştiricileri çoğu zaman zor duruma düşürmektedir. Temelde bu zorluktan kaynaklanan “paket ayrıştırma” hataları bir çok uygulamanın farklı cihazlara kurulumunu engellemektedir. “Paketin ayrıştırılmasında bir sorun oluştu.” şeklinde karşılaşılan, paket ayrıştırma hatası çözümü için farklı alternatifler vardır.

Paket Ayrıştırma Hatalarının Sebepleri

  1. İndirilen uygulama dosyası bozuk ya da tam indirilmemiş olabilir.
  2. Market dışından indirilen .apk dosyası telefonunuz ile donanım açısından uyumsuz olabilir.
  3. İndirilen .apk dosyası cihazınızda yüklü olan Android sürümü ile uyumsuz olabilir.

APK Dosyasını Kontrol Edin

Sorunu çözmek için öncelikle APK dosyasının tam olarak indirilip indirilmediğini denetleyin. Uygulamayı eğer Google Play Store üzerinden yüklemeyi denediyseniz, tekrar indirin. Eğer Google Play Store dışındaki kaynaklardan indirdiyseniz; inen APK dosyasının boyutu ile kaynaktaki dosyanın boyutunu karşılaştırın. Farklılık varsa tekrar indirerek APK dosyasını yenileyin. Bu aşamada kaynaktaki dosya da eksik olabilir, aradığınız uygulamayı farklı APK sitelerinden alternatif linkleri kullanarak tekrar indirin.

Uygulamanın Telefonunuzda Yüklü Olan Android Sürümü İle Uyumluluğunu Kontrol Edin

Başta Google Play Store olmak üzere bir çok yayıncı uygulamanın gerektirdiği minimum Android sürümünü açıklama kısmında belirtir. İndirdiğiniz uygulama, cihazınızda yüklü olan Android sürümü için oldukça yeni olabilir. Örneğin Android 5.0 sürümü gerektiren ekran videosu kaydetme uygulamasını, Android 4.4 cihazınıza yükleyemezsiniz. Google Play Store farklı cihazlar için farklı mümkün alternatifleri otomatik sunarken, herhangi bir dış kaynak bunu yapmaz. Bu aşamada APK’nın özellikleri kısmından gereken Android sürümünü kendiniz kontrol etmelisiniz. Eğer bir sürüm uyumsuzluğu varsa uyumlu APK’yı, eğer varsa “Chrome old version” yada “Chrome 2014 version” şeklinde Google’da aratarak bulabilirsiniz.

Uygulamanın Cihazınızın Donanımı İle Uyumluluğunu Kontrol Edin

Özellikle oyun yüklemelerinde alınan paket ayrıştırma hatalarının temel sebebi budur. Cihazınızın, oyunun ihtiyaç duyduğu minimum sistem gereksinimlerini karşılamadığı ya da geliştiricinin izin vermediği cihazlar için yapılan yüklemelerde paket ayrıştırma sorunları karşımıza çıkar. Yakın zamanda ELECTRONIC ARTS tarafından yayınlanan Fifa 2016 oyunu kelimenin tam manasıyla cihaz seçmektedir. Oyunun çalıştığı cihazlar açıklama kısmında teker teker yazmaktadır. Google Play Store, eğer cihazınız bunlardan birisi değilse oyunu indirmenizi doğrudan engeller. Bu aşamada listede olmayan cihazınız için oyunu dış bir kaynaktan APK olarak indirseniz bile uygulamayı cihaza yükleyemez paket ayrıştırma hatası alırsınız. Bu gibi durumda paket ayrıştırma sorunu çözümü maalesef mümkün değildir.

İleri
« Geri
Geri
İleri »

DönüştürDönüştür İfadeİfade

Yorumlarınız İçin Teşekkür Ederim.